Narin neden katledildi? Köyünde yapılan araştırma acı gerçeği gözler önüne serdi Narin neden katledildi? Köyünde yapılan araştırma acı gerçeği gözler önüne serdi

Bolu Belediyesi, çevre kirliliğine karşı yürütülen sıkı önlemler çerçevesinde yere çöp, sigara izmariti atan ve tüküren vatandaşlara yüksek ceza uygulamaya başladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çevreyi kirletenlere karşı en sert cezaların verileceğini vurgulamıştı.

Son bir ay içinde, kent genelindeki güvenlik kameraları aracılığıyla tespit edilen ve çevreyi kirleten vatandaşlara ceza kesildi. Bu cezaların yüzde 64’ü Bolulu vatandaşlara, yüzde 36’sı ise şehir dışından gelen kişilere uygulandı. Toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Son bir ayda yere çöp ve sigara izmariti atan, tüküren kişilere, Bolulu vatandaşların yüzde 64’ü ve şehir dışından gelenlerin yüzde 36’sı dahil olmak üzere toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesilmiştir. Toplum yararına olan bu uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Siyasi sonuçları ne olursa olsun, Bolu’yu dünyanın en temiz şehri yapma hedefinde kararlıyım” dedi.

Kaynak: KARAR