Trabzonspor Bjelica ve Avcı için 2,2 milyon euro 'fesih bedeli' ödedi Trabzonspor Bjelica ve Avcı için 2,2 milyon euro 'fesih bedeli' ödedi

İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılarak Manchester City'ye döndü ve Pep Guardiola ile tekrar bir araya geldi. 33 yaşındaki Alman orta saha oyuncusu, Manchester City ile 12 aylık opsiyonlu bir yıllık sözleşme imzaladı. Gündoğan, Guardiola tarafından 2016 yılında City'ye kazandırılmış ve burada yedi sezon boyunca görev yaptıktan sonra, 2023 yılında serbest transferle Barcelona'ya katılmıştı.

Manchester City'de geçirdiği yedi yıl boyunca 304 maça çıkan Gündoğan, 60 gol atarak ve 14 kupa kazanarak etkileyici bir performans sergiledi. Gündoğan, bu dönemi "hem saha içinde hem de dışında oldukça tatmin edici" olarak nitelendirdi ve Pep Guardiola'nın "dünyanın en iyi menajeri" olduğunu vurguladı.

Barcelona'da başarılı bir sezon geçirmesine rağmen, kulüp mali zorluklar nedeniyle yollarını ayırmak zorunda kaldı. Bu ayrılığın, Barcelona'nın La Liga'nın harcama limitlerine uyum sağlamasına yardımcı olması bekleniyor, özellikle Dani Olmo'nun transferi için bütçe oluşturma çabaları doğrultusunda bu karar hızlandırıldı.

Uluslararası arenada da dikkat çeken bir performans sergileyen Gündoğan, Almanya milli takımıyla 82 maça çıktı ve EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya'ya elenmesinin ardından uluslararası kariyerini sonlandırmıştı.

Kaynak: KARAR