TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı! TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı!

Bodrum'da yaşanan su krizi, turizm sektörünü ciddi şekilde etkiledi. Muğla'nın popüler ilçesi Bodrum'daki Halikarnas İskelesi'nde son üç gündür devam eden su kesintisi nedeniyle yüzlerce tekne tura çıkamaz hale geldi. Hem yerli hem de yabancı turistler bu durumdan mağdur oldu.

Sözcü'nün haberine göre, bu sabah erken saatlerde cennet koyları gezmek üzere teknelere binen turistler, su kesintisi yüzünden teknelerin hizmet verememesi nedeniyle otellere geri gönderildi. Angel Yatçılık Turizm Limited Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı Enver Kantarmış, iskeledeki teknelerin yarısının su olmadığı için tura çıkamadığını belirtti. Kantarmış, “Üç gündür su için belediyeye yalvarıyoruz. Su yoksa mutfak, tuvalet ve duşlar çalışmıyor, bu durumda turistleri nasıl tura çıkaracağız? 400'e yakın turisti oteline geri göndermek zorunda kaldık. Bu durumu nasıl anlatacağız?” dedi ve yetkililere seslenerek duruma çözüm bulunmasını istedi.

Labebe teknesinin kaptanı Emre Kıral ise, iskeledeki susuzluğun yanı sıra atık su sorununa da dikkat çekti. Pis su atık toplama borularının iskelede olması nedeniyle kötü kokular yayıldığını belirten Kıral, “Susuzluk krizi başlı başına bir sorun. Elektrik panoları da tehlike oluşturuyor. Yetkililerin sesimizi duymasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

Almanya’nın Berlin kentinden tatile gelen Mevhibe Holfmeyer de yaşanan sorunu anlattı. Holfmeyer, “Alman arkadaşlarımla Bodrum’a tatile geldik. Üç gün boyunca tarihi yerleri gezdik ve mavi yolculuğa çıkmayı planladık. Ancak teknede su olmadığı için tur iptal edildi. Şimdi otele dönüyoruz, yarın başka bir tur şansı deneyeceğiz” dedi.

Suları olan tekneler tura çıkarken, su sıkıntısı nedeniyle mavi yolculuk yapamayan turistler otellerine dönmek zorunda kaldı.

Kaynak: KARAR