Bakanlar Toplantısı'nda Gözler Gazze'ye Yardım ve Memur-Emekli Zamında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe'de gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'nın ana gündemi, İsrail-Filistin savaşına karşı alınacak önlemler ve memur-emekli zam oranları olacak. Toplantıda ayrıca ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele de ele alınacak.

Gazze'ye yönelik yoğun diplomasi trafiği sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki toplantıda, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması da masada olacak. Erdoğan, daha önce Kazakistan, Özbekistan, Suudi Arabistan ve Almanya'yı ziyaret ederek Gazze konusunda destek arayışlarını sürdürdü.

Toplantının ekonomik boyutunda ise 2023 yılsonuna yaklaşılırken asgari ücret, emekli ve memur zam oranları ile 5 bin liralık emekli ikramiyesi için ek düzenlemenin ele alınması bekleniyor. Türkiye'nin ekonomik gidişatı ve mali politikaları toplantının önemli bir parçasını oluşturacak.

Gündemdeki diğer önemli konu ise terörle mücadele. Toplantıda Türkiye'nin terörle mücadele stratejileri ve alınan tedbirler değerlendirilecek.

Bakanlar Toplantısı, önemli ulusal ve uluslararası konuları masaya yatırarak ülkenin genel gidişatına yönelik stratejik kararların alınacağı bir platform olarak önem taşıyor.(Karar)

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Editör: Haber Merkezi