Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla son 22 yılda üretilen konut sayısını açıkladı. Bakan Özhaseki'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için toplam 1 milyon 365 bin 610 sosyal konut üretildi.

Özhaseki, 6 Şubat depremleri gibi zorlu koşullarda TOKİ'nin sağlam bir performans sergilediğini belirtti. Bu depremlerde hiçbir TOKİ konutunun yıkılmadığını vurgulayan Bakan Özhaseki, TOKİ'nin konutlarda güvenin adresi haline geldiğini dile getirdi. Üretilen konutların sosyal donatı alanlarıyla tamamlandığını ve böylece bir yaşam alanı oluşturulduğunu aktardı.

Bakan Özhaseki, üretilen sosyal konutların yoğun talep gördüğünü ifade ederek, sosyal konutların yanı sıra afet konutu ve köy evi gibi projelerin de hayata geçirildiğini ve kentsel dönüşümle riskli ve sağlıksız yapı stoğunun yenilendiğini söyledi.

Özhaseki'nin açıklamasında TOKİ'nin sahadaki şantiyeleri ve çalışan sayılarına da değinildi. Bakan Özhaseki, 874 şantiyede 90 bin kişilik bir işçi ordusuyla sahada çalıştıklarını belirtti. "Vatandaşlarımız için sağlam ve güvenli konutlar üretiyoruz." diyen Bakan Özhaseki, TOKİ'nin liderliğinde Türkiye'nin dört bir yanında sosyal konutların üretimine devam edildiğini vurguladı.

Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinde kriz! İsrail ile diplomatik kriz çıktı Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinde kriz! İsrail ile diplomatik kriz çıktı

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin yalnızca dört duvar yapmadığını, insanlara huzurlu bir yaşam alanı sunduğunu ve her konutun mutlu aileler, sağlıklı bireyler ve huzurlu bir toplum hedefine hizmet ettiğini belirtti.

Son olarak, Bakan Özhaseki, TOKİ'nin ürettiği konutların modern şehir yaşamında eskimeye yüz tutan mahalle kültürünü yaşatacağını ve ülkenin her köşesinde konutların yuvaya dönüştüğünü kaydetti.

Kaynak: milliyet