GÜNDEM

Ayşe Ateş: Talimat geçildiğini herkes biliyor

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eşinin vefat ettiği günün ardından "Sinan'ın ailesine kimse başsağlığı dilemesin, cenazesine kimse gitmesin" şeklinde bir talimat verildiğini ve bunun herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi olarak, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu genel merkezde ziyaret etti. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ateş, "Görüşmemiz gayet olumlu geçti. Kendisine teşekkür ettim, öncelikle verdiği destek için. 1 Temmuz'daki ilk duruşmamıza davet ettim ve kendisi ile kurmaylarının katılıp destek vereceğini ifade etti. Görüşümüzde önerilerini dinledik, fikir alışverişi yaptık ve teşekkür ederek ayrıldık" dedi.

Ateş, eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: "O gece, 'Sinan'ın ailesine kimse başsağlığı dilemesin, cenazesine kimse gitmesin' diye talimat verildiğini herkes biliyor. Bu bir gerçek. Kendisi de vakti geldiğinde gerekeni yapacak ya da yaptırılacak. Onu zaman içinde göreceğiz."

Sinan Ateş'in cinayetini soruşturan yargı mensuplarının Ankara'dan uzaklaştırılması ile ilgili olarak ise Ateş, "Bugün bir açıklama yaptım ve İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı'na çağrıda bulundum. Bu siyasi cinayetin üzerindeki karanlık el açığa çıkarılırsa cinayet çözülecek, aydınlığa kavuşacak ve vicdanlar rahat edecek. Bu konuda hızlı bir adım atılması gerektiğini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile iletişim kurabildiğini belirten Ateş, "Kendisiyle istediğim zaman görüşebiliyorum. Ancak çok yoğun olduğunu bildiğim için sık sık rahatsız etmek istemiyorum. Hazırladığımız dosyayı tamamladığımızda kendisine ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ziyaret ettiğini belirten Ateş, Sinan Ateş cinayetinin çözülmesi için desteklerinin devamını istediğini vurguladı.