Türkiye-Yunanistan sınırında 3'ü terörist 7 kişi yakalandı Türkiye-Yunanistan sınırında 3'ü terörist 7 kişi yakalandı

Ankara'nın Kızılcaham ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.

Olay, Kızılcaham ilçesi Saray Mahallesi'nde meydana geldi ve yangının nedeni henüz belirlenemedi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede çevredeki evlerin bulunduğu yerleşim alanına sıçradı. Halkın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Ekiplerin koordineli çalışmasıyla evlere sıçramadan önce yangın kontrol altına alındı. Ancak, yangın nedeniyle bazı bahçelerde hasar oluştu ve etkilenen ormanlık alan büyük ölçüde zarar gördü, yer yer küle döndü.

Olaya tanıklık eden Kemal Koçaklı, "Yangını fark ettiğimizde zaten başlamıştı. Baraj tarafından yayıldığını söylediler ama biz doğrudan gözlemlemedik. Ekipler hızla müdahale etti ve yangının köye sıçramasını önledi. Helikopterlerle de destek geldi. Şu an yangın kontrol altında, soğutma çalışmaları sürüyor. Neyse ki can kaybı veya yaralanan olmadı" dedi.

Yangınla ilgili olarak ekipler tarafından detaylı inceleme başlatıldı.

Kaynak: HABERLER.COM