"Adana’da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Türkiye, Cumhuriyet'in yüzüncü yılını ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen etkinliklerle kutladı. Adana’da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Adana Yükseliş Okulları'nda ilkokul öğrencileri, giydikleri 100. yıl tişörtleri ve birbirinden anlamlı koreografilerle Cumhuriyet Bayramı'nı kutladılar. Adana'da Yükseliş Okulları'nda yapılan kutlamalar saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşıyla başladı. Öğrencilerin kırmızı-beyaz kıyafetleri eşliğinde yaptıkları gösteriler adeta görsel bir şölene dönüştü. Okul Müdürü Süleyman Loğoğlu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel konuşması milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam olduğuna bir kez daha vurgu yapmış oldu.

Süleyman Loğoğlu’nun öne çıkan konuşmaları şu şekilde: “O Kahraman vatan sevdasıyla Samsundan yollara düşüyor. Adam gibi adam Mustafa Kemal Bey! Elinde cumhuriyet meşalesi olduğu halde hakkındaki yakalama kararı nedeniyle gündüzleri gizlenip, geceleri ise cumhuriyeti ilan edeceği günlere yürüyordu.

Sevgili öğrencilerim! Kolay olmadı bu iş. Şimdiki zamandan bakmayın yaşananlara. Yol yok, para yok. İki şehir arası yolculuğun günlerce aylarca sürdüğünü düşünün. Yokluğu düşünün, empati oluşturun, aksi halde cumhuriyeti özümseyemeyiz.

Bu koşullarda her türlü güçlükle başederek ve güç toplayarak Atatürk ve arkadaşları Erzurum'a ulaştılar. Onları Kazım Karabekir Paşa karşıladı. Mustafa Kemal Atatürk her türlü tedbiri almasına rağmen beni tutuklamaya mı geldin paşa? Diye sordu. Kazım Karabekir selam durarak tüm askerlerimle emrinizdeyim Paşam diyerek yeri göğü inletti. Mutluydu büyük Ata. Halkın desteği tamdı. Sonrası Sivas Kongresi 23 Nisan 1921'de TBMM'nin açılması ve Atatürk’ün müthiş askeri dehasıyla Kurtuluş Savaşı… ve 29 Ekim 1923, Yaşasın Cumhuriyet nidaları Ankara semalarında yankılanıyor ve oradan tüm dünyaya ilan ediliyordu. Atatürk diyor ki: "Ey Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizlersiniz."

Okul müdürünün yaptığı konuşma sonrası öğrencilerin heyecan ve coşku dolu gösterileri velilere keyif dolu anlar yaşattı."

Okulların koridorları, Cumhuriyet Bayramı'nın simgesi olan kırmızı ve beyaz renklere donandı. Öğrenciler, sınıflarını ve okul bahçelerini bu özel yıla layık görkemli bir şekilde dekore etti.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Cumhuriyet'in sembolleri, okulun her köşesinde gururla sergilendi.

Bu özel yıla duyulan sevgi, saygı ve minnet, genç nesiller tarafından büyük bir coşkuyla ifade ediliyor. Tüm eğitim kurumları, öğrencilere Cumhuriyet'in önemini anlatarak, milli değerlere olan bağlılıklarını perçinliyor. Türkiye'nin dört bir yanı ve bugün Yükseliş Okulları'ndan yükselen coşkulu kutlamalar, Cumhuriyet'in 100. yılına olan derin saygının ve sevginin bir yansımasıdır. Türk milletinin, Cumhuriyet'i kurma azmi ve kararlılığı, yapılan etkinliklerle daha da belirgin bir şekilde hissediliyor.

Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Editör: Haber Merkezi