İran'ın yeni Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İsrail ile yaşanan gerilim konusunda sert açıklamalarda bulundu. Arakçi, İsrail'in saldırısını İran'ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne ciddi bir ihlal olarak nitelendirdi ve bu ihlale karşı gereken zaman geldiğinde intikam alınacağını belirtti.

Bu gelişmelerle ilgili olarak, ABD'den de bir dizi açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü Jake Sullivan, ABD'nin İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye devam edeceğini ifade etti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Başkan Joe Biden'ın bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ve İsrail'le yakın iletişimin sürdürüleceği belirtildi. Pentagon da, ABD'nin İsrail'in İran ve bölgedeki ortakları tarafından yapılabilecek saldırılara karşı savunulmasına kararlı olduğunu teyit etti.

5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım! 5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım!

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 63'e çıktığı ve 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarda ölenlerin sayısının 40 binin üzerinde olduğu bildirildi.

Kaynak: KARAR