GÜNDEM

49 ilde uyuşturucu operasyonu: 336 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde gerçekleştirilen ‘NARKOÇELİK-35’ operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 336 şüphelinin yakalandığını ve büyük miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 49 ilde düzenlenen ve uyuşturucu madde imalatçıları ile satıcılarına yönelik gerçekleştirilen Narkoçelik-35 operasyonlarının ayrıntılarını paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen bu operasyonlarda, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 49 ilde 336 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sırasında 2 ton 428 kilogram uyuşturucu madde ve 888 bin 923 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik ederken, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha vurguluyor.