Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yurt genelindeki orman yangınlarına ilişkin son durumu İzmir Yamanlar Seyirtepe'de yaptığı açıklamalarda paylaştı. Bakan Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar'daki yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Bugün güzel haberlerimiz var. İzmir Karşıyaka Yamanlar'da herhangi bir risk olmadığını açıklamıştık. Çok şükür şu an bu yangın kontrol altına alındı," dedi.

Bolu Göynük Yangını Kontrol Altında

Bakan Yumaklı, Bolu Göynük'teki yangının da kontrol altına alındığını bildirdi. Yangının sarp bir arazide başladığını ve geniş bir alanda etkili olduğunu belirten Yumaklı, "Şu anda burası da kontrol altına alındı. Ağaç yapısı itibariyle zaman zaman küçük tütmeler görülebilir. Endişelenmeye gerek yok," ifadelerini kullandı.

Çeşme'de Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Bakan Yumaklı, İzmir'in Çeşme ilçesindeki makilik alanda çıkan yangına da ekiplerin müdahale ettiğini ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bölgede bir sitenin boşaltıldığını, ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını da ekledi.

Narin'in yengesi Hediye Güran için tutuklama talep edildi Narin'in yengesi Hediye Güran için tutuklama talep edildi

Devam Eden 5 Yangın

Yumaklı, Türkiye genelinde devam eden 5 yangının olduğunu ve bu yangınların kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu yangınlar İzmir Menderes, Bozdağ, Manisa Gördes, Karabük Ovacık, ve Eşme bölgelerinde devam ediyor. Yangınların enerjisinin düşürüldüğünü ve kontrol altına alınmaya yakın olduklarını ifade etti.

İzmir'deki Yangının Bilançosu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki yangından etkilenen bölgelerde yapılan incelemeler sonucunda 52 bina ve 97 bağımsız bölümden 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkık, ağır veya orta hasarlı olduğunu açıkladı.

Kaynak: HABERLER.COM