Fatih Terim'in Yunanistan macerası sona erdi Fatih Terim'in Yunanistan macerası sona erdi

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasındaki derbide yaşanan olaylarla ilgili dava sonuçlandı. Davanın tek tutuklu sanığı Furkan Ersanlı'ya, Mehmet Çakır'a yönelik eylemi nedeniyle 11 yıl 3 ay, stadyuma yasaklı madde sokmak suçundan 2 yıl 1 ay ve işaret fişeğini ateşlediği için 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak fişeği ateşlemekten verilen ceza için hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Diğer sanıklardan 10'u beraat ederken, 13'ü ise 10 aydan 2 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu cezalar için hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mehmet Nihat Aydın'a da 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Davada, Furkan Ersanlı'nın, işaret fişeğini Göztepe tribünlerine hedef gözeterek ateşlemesi ve Mehmet Çakır'ı yaralaması nedeniyle 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Ancak mahkeme, Ersanlı'ya verilen cezada indirim yaparak toplamda 15 yıl hapis cezası kararı verdi.

Mahkeme sürecinde, Mehmet Çakır'ın aldığı yaraların ciddiyeti ve kalıcı izlerin olduğu belirtilerek, olayın ciddiyeti vurgulandı. Duruşma sırasında sanık Furkan Ersanlı, pişmanlık ifadeleri kullandı ve Mehmet Çakır'dan özür diledi.

Kaynak: DHA