Esenler'de Silahlı Saldırıda Ağır Yaralanan Baba Hayatını Kaybetti Esenler'de Silahlı Saldırıda Ağır Yaralanan Baba Hayatını Kaybetti

ntalya'nın Muratpaşa ilçesinde, ağabeyinin 10 aydır cezaevinde bulunmasını protesto etmek için üst geçide çıkan Hasan T., yaklaşık 2 saatlik ikna çabası sonucunda gazetecilerin etkisiyle indi.

Olay, Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerindeki bir üst geçitte gerçekleşti. Hasan T.'nin, ağabeyi Yaşar T.'nin cezaevinde olmasını protesto etmek amacıyla üst geçide çıkması, çevredekilerin dikkatini çekti ve polise ihbar edildi.

Polis ve itfaiye ekipleri, olay yerine gelerek trafiği kapattı ve ikna çalışmalarına başladı. Hasan T., kardeşinin serbest bırakılmasını istediği ve zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan döktüğü belirtildi.

Olayı haber alarak gelen Hasan T.'nin anne ve ağabeyinin eşi de ikna çabalarına katıldı ancak başarılı olamadılar. Ancak gazetecilerin yaklaşımı Hasan T.'yi ikna etmeye yetti ve yaklaşık 2 saat sonra üst geçitten indi.

Hasan T., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayda yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, Hasan T.'nin protestosunu sakin bir şekilde sonlandırması olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Hasan T., protestosunu sonlandırmasının ardından gazetecilere, "Siz kimseyi idam etmeyin, kadına tecavüz edeni idam etmeyin ama 10 aydır kiraya verdiği eve kontrat yapmayan ağabeyim ve onun gibilerini cezaevinde tutun. Ben bunun için üst geçide çıktım." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: DHA