Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da yaptığı bir ziyaret sırasında 9. Yargı Paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Paketin içeriğinde, yeni tip casusluk suçlarının caydırıcı şekilde soruşturulup kovuşturulabilmesi için bazı maddelerin yer alacağını belirtti. Tunç ayrıca, yabancı istihbarat faaliyetlerini önleyecek yeni casusluk yasalarının yanı sıra, Ceza İnfaz Sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemelerin de olduğunu vurguladı. İnfaz düzenlemelerinin, cezasızlık algısını ortadan kaldıracağını ifade etti.

İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı

Bakan Tunç, yeni yargı paketiyle Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için yabancı istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini önleyici yasal düzenlemeler getirileceğini açıkladı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun düzenlemelerin de pakete dahil edildiğini ve Ceza İnfaz Sistemi'nde reformlar yapılacağını belirtti. Yargıtay Başkanlık seçiminde yaşanan tıkanıklıkların çözülmesi için de seçim usulünde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Kaynak: karar