İsrail 'in Lübnan'da ateşkes için taleplerini ABD'ye ilettiği iddia edildi İsrail 'in Lübnan'da ateşkes için taleplerini ABD'ye ilettiği iddia edildi

UNICEF'ten Kritik Rapor: Türkiye Çocuk Yoksulluğunda İkinci Sırada

UNICEF'in “Zenginlik İçinde Çocuk Yoksulluğu” araştırmasına göre; Türkiye çocuk yoksulluğu açısından AB ve OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Öte yandan raporda, Türkiye'de çocuk yoksulluğu oranının 2014-2021 yılları arasında arttığı da belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) 39 ülkede gerçekleştirdiği “Zenginlik Ortamında Çocuk Yoksulluğu” araştırmasına göre, dünyanın zengin ve müreffeh ülkelerinde her beş çocuktan biri yoksulluk içinde yaşıyor

Türkiye çocuk yoksulluğu açısından AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Raporda, çocuk yoksulluğunun gelirle tanımlanmadığı, yeterli ısınma ve beslenmenin olmadığı, yeni kıyafetlerin bulunamadığı durumların yoksulluk anlamına geldiği belirtiliyor. Rapor, dünyanın en zengin ülkelerinin bazılarında çocuk yoksulluğunda keskin bir artış olduğunu ortaya koydu. Yoksul bir bölgede doğan bir çocuğun ömrünün, zengin bir ülkede doğan bir çocuğa göre 8 ila 9 yıl daha kısa olduğu vurgulandı.

EN DÜŞÜK ORAN DANİMARKA'DA

Cumhuriyet haberine göre; Çocuk yoksulluğu oranının en düşük olduğu ülke ise çocukların %9,9'unun yoksul olduğu Danimarka'dır. Çocuk yoksulluğunu azaltmada en fazla başarı gösteren ülkeler arasında Slovenya, Polonya ve Letonya listenin başında yer alırken, Türkiye, Fransa, İngiltere ve Kolombiya ise listenin son sıralarında yer aldı. Araştırmalar Bulgaristan, Kolombiya, İtalya, Meksika, Romanya, İspanya ve ABD'de dört çocuktan birinin yoksulluk içinde yaşadığını ortaya çıkardı.

Raporda, bazı ülkelerin nakit yardımlarını artırmayı tercih ettiği, bazılarının ise azalttığı belirtiliyor. Yunanistan, Japonya, Kore, Polonya ve Türkiye'de "dikkate değer" çabaların sarf edildiği kaydedildi. Nakdi yardımdaki artış yoksulluğu azaltmadı. Rapordaki verilere göre Türkiye'de çocuk yoksulluğu oranı 2014-2021 yılları arasında arttı.(karar)

Editör: Haber Merkezi