Geçmişte birçok soruşturmanın merkezinde yer alan ünlü uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, İstanbul’da düzenlenen büyük bir operasyon sonucunda yakalandı. Ünğan, daha önce İranlı uyuşturucu kaçakçısı firari Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğeninin ölümünde azmettirici olmakla suçlanmıştı.

Operasyon Detayları

Uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, sabah saatlerinde emniyet güçlerinin düzenlediği kapsamlı bir operasyonla yakalandı. Ünğan’ın tutuklu bulunduğu cezaevinden Kovid-19 salgını nedeniyle izinli çıktığı biliniyor. Ancak hangi suçlamalarla gözaltına alındığı henüz açıklanmadı.

Geçmiş Suçlamalar ve Bağlantılar

Orhan Ünğan, daha önce Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin ölümünde azmettirici olarak suçlanmıştı. Ünğan, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla birçok kez gündeme gelmiş ve geçmiş yıllarda çeşitli operasyonların hedefi olmuştu.

Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı

Operasyonun Kapsamı

Söz konusu operasyonun kaç ili kapsadığı ve Ünğan ile birlikte kaç kişinin daha yakalandığı henüz belirtilmedi. Ünğan’ın sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Bu yakalama, uluslararası uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor ve soruşturmanın derinleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Karar