Türkiye'nin gündemine oturan vahim Mutlu Menekşe cinayeti soruşturmasının son aşamasına gelindi. Genç kadının şok edici otopsi raporu ve iddianamesi Habertürk tarafından ele geçirildi.

Cinayetin meydana geldiği olay, 30 Aralık 2022 tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bulunan bir evin bahçesinde Mutlu Menekşe'nin cansız bedeni keşfedildiğinde gerçekleşti. 48 yaşındaki bu iki çocuk annesi kadın, yaşamdan koparılmış bir şekilde bulundu.

Katil zanlısı olarak Necati Akpınar, Mutlu Menekşe ile birlikte yaşadığı için hızla tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Ancak, bu özgeçmişi oldukça karanlık bir kişiydi. Akpınar, daha önce birincisini 1984 yılında bıçaklayarak, ikincisini ise 2003 yılında ütüyle yakarak iki eşini öldürmüştü. İlginç bir şekilde, Covid-19 önlemleri nedeniyle tam üç yıl önce cezaevinden şartlı tahliye edilmişti.

Soruşturma sırasında, Akpınar'ın kızını tehdit ederek Mutlu Menekşe'nin cesedini evin bahçesine gömdüğü tespit edildi. Bu tespit, cinayetin ayrıntılarının aydınlatılmasına katkı sağladı.

Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi savcıları, üç kadının katili Necati Akpınar için bir iddianame hazırladı. Bu iddianame, Akpınar'a "kadına karşı eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasını yönlendirdi.

İddianamede yer alan otopsi raporu, Mutlu Menekşe'nin cansız bedenine uygulanan işkenceyi açıkça gösterdi. Adli tıp uzmanları, Menekşe'nin sırt ve bacaklarında yanıklar, omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu gibi ciddi yaralanmalar tespit etti.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, bu vahim olayı değerlendirirken, "Kadının farklı zamanlarda sürekli olarak travma yaşadığını görüyoruz. Vücudunda ileri derecede yanıklar, boyun omurunda kırık, kemik kırığı, omurilikte kanama, beyin kanaması gibi ciddi yaralanmalar mevcut. Bu, hem travma hem de yanıkların birleşimiyle ölümünü açıklıyor. Acı çekerek ve defalarca travma yaşayarak maalesef hayatının sonuna ulaşmış" dedi.

Maktul Mutlu Menekşe'nin aile avukatı Yalçın Arcak, dava süreci hakkında bilgi verdi. İlk duruşmanın 2024 yılının Aralık ayında görüleceğini ve katilin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını beklediklerini ifade etti. Arcak, "Bu caninin en ağır cezayı almasını istiyoruz. İşkenceyle öldürme, planlı, kasten bir eylem var. Bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacağını öngörüyoruz. Mutlu Menekşe ve ailesi için adalet arayışımız başladı" dedi(habertürk)

Editör: Haber Merkezi