Kahramanmaraş'ta deprem! Kahramanmaraş'ta deprem!

Türk firkateyni büyüledi. Batı medyasında TCG Oruçreis

Türk Deniz Kuvvetlerinin gözbebeği TCG Oruçreis'in kapsamlı gelişimi denizcilik dünyasında büyük ses getirdi. Küresel denizcilik dünyasında Türk fırkateyninin özelliklerine yer verilirken, "TCG Oruçreis'in yeni donanımıyla denize çok güçlü döndüğü" yorumu yapıldı.

Türkiye'nin denizcilikteki başarıları, dünyanın en saygın denizcilik yayınlarından Naval News'te yayınlanan iki ayrı analiz yazısında açıklandı. Türkiye'nin ilk milli mini denizaltı projesinde "çarpıcı özellikleriyle dikkat çekiyor" ibaresi yer aldı. Yapılan analizde, baştan sona geliştirilen TCG Oruçreis'in, "TCG Oruçreis'in yeni ekipmanlarıyla denize çok güçlü döndüğü" yorumu yapıldı.

Dünya medyası TCG Oruçreis hakkında şu yorumu yaptı: "TCG Oruçreis yeni ekibiyle denize çok güçlü döndü."

TEKNİK BİLGİLER PAYLAŞILDI

Dünyanın en saygın denizcilik yayınlarından Naval News'de yayımlanan “Türkiye çok amaçlı mini denizaltı projesi üzerinde çalışıyor” başlıklı analiz yazısında, DATUM tarafından geliştirilen çok amaçlı mini denizaltı projesinin, Denizaltı Mühendisliği L ve Sefina Denizcilik firmasının tanıtımı yapıldı. Ayrıca Türkiye'nin Türkiye'nin Türk Loydu yayını tarafından ilk ulusal mini denizaltısı olarak faturalandırılan Çamd (çok amaçlı mini denizaltı) hakkında teknik bilgileri paylaştı ve "çarpıcı özellikleriyle dikkat çektiğini" söyledi.

MİNİ DENİZALTI GÜÇLENDİRİLDİ

Yayında, araştırma geliştirme projesi olarak başlayan süreç sonunda ortaya çıkan ÇAMD'nin, 300 metre derinlikte görev yapabilen, 4 kişilik mürettebatı ve 12 kişilik mürettebatıyla açık denizdeki her yerde rahatlıkla görev yapabildiği vurgulanıyor. metre. . Analizde, ÇAMD'nin ticari ve askeri görev özelliklerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığı ve güçlendirmenin hemen ardından üretime başlanacağı belirtildi.

Uluslararası denizcilik medyası ÇAMD mini denizaltısının teknik detaylarını aktardı.

DONANIM TAMAMEN YERLİDİR

Kritik tasarım çalışmaları bu yıl tamamlanan ÇAMD, özellikle ileriye dönük radar ve sonar sistemiyle dikkat çekiyor. Yayında ayrıca ÇAMD'nin güçlü iletişim sağlayan iki adet direkt anten sistemine ve 360 ​​derece görüntüleme özelliğine sahip elektro-optik kameraya sahip olduğu vurgulandı. Analizde ayrıca ÇAMD için ilk Türk su soğutmalı elektrik motorunun Femsan DC firması tarafından geliştirildiği de paylaşıldı. Analizde ÇAMD'nin sonarlarının Aselsan, hafif torpidolarının Roketsan, hidrojen tanklarının ise Aspilsan tarafından geliştirildiği belirtildi.

ORUÇREİS'E GİZLİLİK ANTENLERİ

Yayın ayrıca Barbaros sınıfı fırkateyn TCG Oruçreis'in (F-245) geliştirilerek denize indirildiği bilgisini de okurlarıyla paylaştı. Analiz yazısında TCG Oruçreis'in, TCG İstanbul Stack sınıfı fırkateynine (F-515) benzer şekilde geliştirildiği ve artık "gizlilik sağlayan direklere sahip olduğu" belirtiliyor. Yazıda, yeni entegre direklerin yanı sıra geminin tamamının yeni sensörlerle donatıldığı ve geliştirme faaliyetlerinin MLU (yarı ömürlü fırkateyn modernizasyonu) projesi kapsamında yürütüldüğü belirtiliyor.

BAŞTAN SONA GELİŞTİRİLDİ
Oruçreis TCG'deki değişiklikler medyada şöyle sıralandı:

“Fırkateynin STACOS sisteminin yerini Havelsan'ın geliştirdiği ADVENT CMS savaş sistemi aldı. Gemiye Aselsan'ın MAR-D radarı eklendi, Roketsan Atmaca füzeleri takıldı ve Aselsan'ın STOP 25mm uzaktan kumandalı sabit deniz silah sistemleri kuruldu. ASELSAN'ın AKREP AKR-D çift bantlı deniz atış kontrol sistemleri bir kez daha entegre edildi. Gemide değiştirilen diğer ekipmanlar arasında ALPER LPI navigasyon radarı, Aselsan FERSAH sonarı, HIZIR torpido savunma sistemi, ARES-2N ve AREAS-2NC elektronik taarruz sistemi, gelişmiş lazer uyarı sistemi ve YALMAN füze sistemleri yer alıyor. "TCG Oruçreis yeni ekipmanlarıyla çok güçlü bir şekilde denize geri döndü."          (Haber global)

Editör: Haber Merkezi