Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Hakurk bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) harekat bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK/KCK'lı teröristleri etkisiz hale getirdi. Ronahi Dilhvin kod adlı Vesile Duran ve Arin Tolhildan kod adlı Dilan Öklü, MİT'in gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

TSK'ya Saldırı Engellendi

MİT, örgüt üst yöneticilerinin TSK'nın Hakurk'taki harekat bölgesine yönelik eylem talimatının, terör suçlarından aranan Vesile Duran ve Dilan Öklü tarafından sahadaki örgüt mensuplarına aktarıldığını tespit etti. Bu bilgi üzerine, teröristler adım adım izlenmeye başlandı.

Eylem talimatlarını aktaran teröristlerin Hakurk'ta buluşma yerine geldikleri anda, MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonla Vesile Duran ve Dilan Öklü etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin Profili

  • Ronahi Dilhvin (Vesile Duran): 2014 yılında PKK/KCK saflarına katıldı. 2015 yılında Irak'ın kuzeyine geçerek silahlı ve ideolojik eğitim aldı. Son olarak Hakurk harekat bölgesinde faaliyet gösteriyordu.

  • Arin Tolhildan (Dilan Öklü): 2014 yılında henüz 15 yaşındayken örgüt tarafından silah altına alındı. Irak'ın kuzeyinde zorunlu silahlı ve ideolojik eğitim gördü. 2019 yılında etkisiz hale getirilen PKK/KCK mensubu Tolhildan Zevki kod adlı Vedat Öklü'nün kardeşi olan Dilan Öklü, son olarak Hakurk bölgesinde faaliyet yürütüyordu.

    Osmaniye'de okul servisiyle otomobil çarpıştı: 11 kişi yaralandı Osmaniye'de okul servisiyle otomobil çarpıştı: 11 kişi yaralandı

MİT'in bu operasyonu, bölgedeki terör faaliyetlerini engellemek ve TSK'nın güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: KARAR