The Guardian'a konuşan Swinton, 1992 yapımı 'Orlando' filminin çekimleri sırasında yaşanan bu olayın hatırlatılması üzerine, "Öyleyse kendimi tebrik ediyorum. Bilmesi lazımdı. Amerikalıları bilirsiniz, onlara derslerini vermek gerek. Kesinlikle doğru!" şeklinde yanıt verdi.

Daha önce BBC'ye verdiği bir röportajda Swinton, kendini İngiliz değil İskoç hissettiğini belirtmiş ve "Britanyalı kelimesine pek inanmıyorum. Bunun sadece ihracata yönelik bir terim olduğunu düşünüyorum. Ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyorum. Sanırım bunun bir çeşit siyasi durumla ilgisi var. Son 20 yıldır tam zamanlı olarak İskoçya'da yaşıyorum. Çocukluğum boyunca İskoçya'da büyüdüm, yüzyıllardır İskoçya'da yaşayan bir aileden geliyorum. Hiç İngiliz hissetmedim ve politik olarak da hiçbir zaman Britanyalı hissetmedim. Kendimi İskoç olarak tanımlamaktan mutluyum ve birçok insan gibi ben de İskoçya'nın doğal olarak bağımsız bir ülke olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Swinton'ın İskoçluğu geçmişte sorgulanmıştı. 2018'de 'Trainspotting' filmi yıldızı Kelly Macdonald, Swinton'u İskoç olmak için fazla "elitlikle" suçlayarak gerçekte İngiliz olduğunu söylemişti.

Reynmen, sevgilisi Emire Cansu Kurtaran ile evlendi Reynmen, sevgilisi Emire Cansu Kurtaran ile evlendi

Macdonald, "İskoç olduğu halde öyle duyulmayan kişilerle derdim var. Çok, çok kafam karışıyor. Elit bir İskoç o. Elit İskoçlar aslında İngilizler. Ben elit değilim" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet