Kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu hakkında tahliye kararı verildi. Sıla Doğu, cezaevinden çıkarken kardeşi Dilan Polat'ın hala tutuklu olduğunu öğrenince sinir krizi geçirdi ve "Dilan" diye bağırarak ağladı. Çevresindekiler Doğu'yu güçlükle sakinleştirdi.

Dilan ve Engin Polat çifti ile diğer şüpheliler hakkında yapılan aylık tutukluluk değerlendirmesinde, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluğuna devam kararı verildi. Ancak, Sıla Doğu ve Can Doğu'nun tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Bozkulak, müvekkilinin tahliye edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Geçtiğimiz Kasım ayında İstanbul merkezli 6 ilde yapılan operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında MASAK'ın hazırladığı raporda, Polat çiftinin şirketlerinden aile bireylerine sahte fatura yoluyla 200 milyon lira aktarıldığı belirlenmişti. Ayrıca, Polat çiftinin parayı gayrimenkul ve araç alımında kullandıkları tespit edilmişti. Operasyonlarda, 27 şirkete kayyum atanmıştı.

Dilan Polat'ın 2019'da sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafla bağlantılı olarak bazı sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edilerek yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Bu fenomenler arasında Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal ve diğer isimler yer alıyordu.

Kaynak: SON DAKİKA