Hayvanları Koruma Kanunu'nun düzenlenmesiyle ilgili teklifin son aşamaya geldiği bildiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışmalarını tamamladı ve taslak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmek üzere. AK Parti'nin hazırlanan düzenlemeyi bu hafta Meclis'e sunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları, sokak hayvanları ile ilgili Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklik için çalışma başlattı. Başlangıçta sokak köpeklerinin 'uyutulması' öngörülmüştü ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine teklifte düzenleme yapıldığı ifade edildi.

Adapazarı'da Güzellik Uzmanı Tartışma Sırasında Başından Vuruldu Adapazarı'da Güzellik Uzmanı Tartışma Sırasında Başından Vuruldu

Önceki düzenleme, Temmuz 2021'de yürürlüğe girmiş ve kedi, köpek gibi evcil hayvanlara çip takılarak dijital kimlik sistemi getirilmişti. Ayrıca, ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımlar öngören bu kanunda sokak hayvanlarının uyutulması seçeneği, hayvan haklarına ilişkin derneklerin, sivil toplumun ve kamuoyunun muhalefetiyle karşılaşmıştı.

Kaynak: KARAR