Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in, 30 Aralık 2022'de Ankara Çukurambar'da tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. DW Türkçe'den Alican Uludağ, Sinan Ateş'in son anlarını ve tetikçi Eray Özyağcı'nın eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği anları yayınladı.

Görüntülerde, olay öncesinde tetikçi Eray Özyağcı'nın, Vedat Balkaya tarafından motosikletle Keçiören'de kaldığı evden Çukurambar'a getirildiği görülüyor. Bu sırada Sinan Ateş, Cuma namazı için Çukurambar'daki ofisinden çıkıyor. Tetikçi Özyağcı, iki arkadaşıyla yürüyen Sinan Ateş'i takip ediyor. Özyağcı, bir süre yürüdükten sonra kaldırımda duruyor ve tam 47 dakika boyunca Sinan Ateş'in dönmesini bekliyor. Saat 13.34'te Özyağcı'nın, Sinan Ateş'e silahlı saldırı düzenlediği ve Ateş'in iki arkadaşıyla çatıştığı görülüyor.

Cinayeti işleyen Özyağcı, motosikletle bekleyen Vedat Balkaya tarafından olay yerinden kaçırılıyor ve Gölbaşı'na götürülüyor. Özyağcı, Ankara Gölbaşı'nda Tolgahan Demirbaş'ın aracına biniyor ve bu araç tetikçiyi geçici olarak bir çiftliğe bırakıyor.

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı! TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı!

Bu görüntüler, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmanın seyrini değiştirebilecek nitelikte ve olayın detaylarına ışık tutuyor. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu gelişme, faillerin yakalanması ve adaletin sağlanması yönündeki çağrıları da yoğunlaştırdı.

Kaynak: Gazete Duvar