Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında önemli gelişmeler yaşandı. Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın kullandığı belirtilen araçların Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) kayıtlarına ulaşıldı.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde öldürülmüştü. Cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’nın kullandığı araçların PTS kayıtları, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından incelendi.

PTS Kayıtlarının İncelenmesi

Savcı Durdu Özer’in talimatıyla, 10 Şubat 2023 tarihinde bu araçların PTS kayıtlarının incelenmesi talep edildi. İddiaya göre, Ömer Şanlı'nın kullandığı 06 DB 7018 plakalı VW Passat ve Tolgahan Demirbaş'ın kullandığı 34 CRY 469 plakalı Renault Fluence araçlarının kayıtları incelendi.

Olay Gecesi ve Sonraki Günler

PTS kayıtlarına göre, cinayetten bir gün sonra 31 Aralık 2022 tarihinde, Bolu Highway AVM’de 00.37 sıralarında Ömer Şanlı'nın kullandığı araç AVM'ye giriş yaptı. Şanlı, 00.40’ta araçtan inip AVM'ye girdi ve 01.06’da çıkış yaptı. Araç, 01.26’da Bolu istikametine doğru hareket etti.

Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı

Diğer yandan, Tolgahan Demirbaş'ın kullandığı belirtilen araç da PTS kayıtlarına göre dosyaya dahil edildi. Demirbaş, eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalanmıştı.

Savcı Durdu Özer'in koordinatörlüğünde yürütülen soruşturma kapsamında Tolgahan Demirbaş ve diğer kritik şüpheliler tutuklanmıştı. Ancak, Temmuz 2023'te adli tatil gerekçesiyle soruşturma Durdu Özer’den alınıp Başsavcı Vekili Ahmet Altun'a devredildi. Eylül 2023’te ise soruşturma tamamen Durdu Özer’den alınarak farklı bir savcıya devredildi.

Kaynak: Sözcü