Sicilya açıklarında meydana gelen teknede yaşanan trajik olay, dünya çapında büyük yankı uyandırdı. 56 metre uzunluğundaki Bayesian adlı tekne, Pazartesi sabahı şiddetli bir fırtına nedeniyle battı. Teknede bulunan 22 kişiden 15'i kurtarılırken, İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah Lynch’in de aralarında bulunduğu birçok kişi hâlâ kayıp.

İsrail Savunma Bakanı: Savaşta yeni aşama başladı İsrail Savunma Bakanı: Savaşta yeni aşama başladı

Kurtarılanlar arasında bir yaşındaki İngiliz bebek de bulunuyor. Ancak, enkazın 50 metre derinlikte bulunmasına rağmen kayıplarla ilgili net bir bilgiye ulaşılamamış durumda. Şiddetli fırtına, teknenin demirlemiş olması ve yelken direğinin kırılması gibi faktörlerin kaza ile ilgili araştırmaların odağında olduğu belirtiliyor.

Olayın uluslararası boyutu, Mike Lynch’in hayatını kaybetmesiyle daha da büyüdü. Lynch, "İngiliz Bill Gates" olarak bilinen ve Autonomy adlı yazılım şirketinin kurucusuydu. Olayın korkunçluğu, kurtulanların ifadeleri ve görgü tanıklarının anlatımlarıyla gözler önüne serildi.

Teknenin yolcu kapasitesinin 12 kişi olmasına rağmen, Lynch'in iş arkadaşları için düzenlediği gezide 22 kişinin bulunduğu belirtildi. Olay sonrası, lüks tekne sektöründe güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve benzer kazaların önlenmesi için daha sıkı düzenlemeler yapılması gerektiği tartışmaları başladı.

Kaynak: KARAR