GÜNDEM

Siber saldırıya uğrayan BtcTurk'ten yeni açıklama geldi

BtcTurk, geçtiğimiz günlerde yaşanan siber saldırı sonrası yeni bir açıklama yaptı. Binance CEO'su Richard Teng, çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmını dondurduklarını duyurdu.

Kripto Para İşlemleri Durdurulmuştu

Siber saldırının ardından BtcTurk, tüm kripto para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmuştu. Bugün yapılan açıklamada, ERC20 ağındaki kripto işlemlerinin yeniden aktif hale geldiği bildirildi.

BtcTurk'ün yaptığı üçüncü açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tüm ERC20 kripto paraların yatırma ve çekme işlemleri açılmıştır. Siber saldırıya uğrayan kripto para yatırma ve çekme işlemleri, siber güvenlik ekiplerimizin detaylı çalışmaları tamamlanınca peyderpey açılacaktır."

Soğuk Cüzdanlar Güvende

Dün yapılan açıklamalarda, sadece sıcak cüzdanların etkilendiği ve fonların büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanların güvende olduğu belirtilmişti. Ayrıca, kullanıcı varlıklarının saldırıdan etkilenmeyeceği ifade edilmişti.

Çalınan Miktar Henüz Bilinmiyor

BtcTurk, 10 kripto para biriminin etkilendiği saldırılar nedeniyle çalınan kripto para miktarını henüz açıklamadı. Şirketin, olası saldırılar için oluşturduğu Güvence Fonu adı verilen bir bakiyesi bulunuyor. Ortaklar, kayıpların karşılanması için bu fona kendi varlıklarından kaynak aktardı.

Binance'in Yardımı

Binance CEO'su Richard Teng, X/Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, BtcTurk'e yardımcı olduklarını ve çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmını dondurduklarını belirtti.

Bu süreçte BtcTurk, siber güvenlik önlemlerini artırarak kullanıcılarının güvenliğini sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. Kullanıcılar, güncellemeleri ve gelişmeleri BtcTurk'ün resmi kanallarından takip edebilirler.