AK Parti ilçe gençlik kolları başkanından genç kadına yumruklu saldırı AK Parti ilçe gençlik kolları başkanından genç kadına yumruklu saldırı

İddianamede, saldırıyı düzenlediği belirtilen Tacikistan uyruklu Amirjon Kholiqov ve Rusya uyruklu David Tanduev ile onlarla ilişkili olduğu değerlendirilen toplam 42 şüpheli yer alıyor.

Şüphelilerden Kholiqov, Tanduev ve Edelkhan Inazhaev ile eşi Zharaidat Esmurzieva hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü IŞİD'e üye olmak", "tasarlayarak kasten öldürme", "ateşli silah ve mermi bulundurma" gibi suçlamalarla 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 218 yıl 7 ay ile 349 yıl 6 ay arasında hapis cezaları talep ediliyor.

Diğer 20 şüpheli hakkında da benzer suçlamalarla 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 217 yıl 1 ay ile 345 yıl arasında hapis cezaları isteniyor.

Ayrıca, Edelkhan Inazhaev'in "resmi belgede sahtecilik" suçundan da 3 yıl ile 7.6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet