İsrail'in iki haftadan fazla süredir dürdürdüğü saldırılar sebebiyle Gazze Kentinde kamu hizmetleri durma riskiyle karşı karşıya. Belediyelere bağlı olan kamyonların saldırı riski sebebiyle çöpleri toplayamaması ve çöplerin sokaklarda, sivil halkın yerleşim yerlerine yakın alanlarda gün geçtikçe birikiyor. Biriken çöp yığınları saldırıların yaşandığı Gazze Şeridi'nde salgın hastalık riskini git gide arttırıyor ve insani krizi daha da büyüyor.

Lübnan'da ikinci siber saldırı: Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı Lübnan'da ikinci siber saldırı: Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı


"Çöpün toplanamaması, salgın hastalıkların yayılmasına yol açabilecek büyük bir problem"

Gazze Kenti'nin merkezinde bulunan Maghazi'nin belediye başkanı olan Dr. Hatem Al-Ghamri, çöp kamyon şoförlerinin İsrail’in hava saldırılarının hedefi olmaktan korktuğu için görevlerini yapamadığını belirtti. Ghamri, "Çöplerin toplanamaması, salgın hastalıkların yayılmasına ve halkın acılarının artmasına sebep olacak büyük bir problemdşr" dedi.

Ghamri, rastgele çöp toplama alanları yapıldığını belirtti fakat bunların sivil halkın yerleşim yerlerine oldukça yakın olduğununda altını  çizdi. (İHA)

Editör: Haber Merkezi