Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, muayenehanesi bulunan hekimler artık vakıf üniversitelerine ait hastaneleri de kullanabilecekler. Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile bu düzenleme hayata geçirildi.
Yapılan değişiklikle, muayenehanesi olan hekimler, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun kapsamında, hizmet bedelini hasta karşılayacak ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan talep edilmeyecek şekilde muayenehanesine başvuran hastaların tedavisini vakıf üniversite hastanelerinde yapabilecekler. Ancak bu hizmetten yararlanabilmek için, ilgili üniversitenin eğitim ve araştırma hizmet kapasitelerini dikkate alarak uygun görüş veren Bakanlık tarafından oluşturulan komisyonun onayı gerekecek.
Bu düzenlemeye göre hastalar, vakıf üniversite hastanesinde gerçekleştirilecek tedavi masraflarını kendileri karşılayacaklar. Tedavi öncesinde hastalar, muayenehanede bilgilendirilmiş rıza formunu imzalayacaklar. Tedavi süresince hastaya kesintisiz hizmet sunumu sağlanacak ve hastaya sunulan hizmetlerden muayenehane hekimi ile vakıf üniversite hastanesi müştereken sorumlu olacaklar.
Ayrıca, yeni düzenlemeyle 60 yaşını dolduran veya en az yüzde 60 engelli olan tabipler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. Ancak bu kapsamda çalışan hekimler, yönetmeliğin diğer maddeleri kapsamında kadrolu veya kadro dışı geçici olarak çalışamayacaklar.