Beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde endişeler yeniden artıyor. Küçükçekmece İnönü Mahallesi'nde bulunan bir siteden gelen görüntüler, binaların dayanıklılığı konusunda ciddi kaygılara yol açtı. Sitedeki 9 katlı binaların kolonlarında ve balkonlarında çatlamalar meydana geldiği gözlemlendi. Durumun vahameti üzerine belediye ekipleri karot örneği aldı.

Sitede bulunan 5 bloklu, 162 daireli binalarda yaşayan sakinler, uzun süredir kentsel dönüşüm için mücadele veriyor. Site sakinleri, imza toplayarak belediyeye başvuruda bulundu.

Geçtiğimiz 2 Haziran tarihinde, Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir binanın kendiliğinden yıkılması, site sakinlerinin endişelerini daha da artırdı. Bunun üzerine belediye ekipleri, sitedeki binalardan karot örneği alarak rapor hazırladı. Bu rapor doğrultusunda binaların yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

Son dakika! Çanakkale'de deprem! Son dakika! Çanakkale'de deprem!

"Müteahhitler Girmiyor"

Sitenin Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Resul Sayın, yaklaşık 8 yıldır kentsel dönüşüm için mücadele ettiklerini belirterek, "Doğuş Sitesi olarak kentsel dönüşüm komisyonu kurduk, 8 yıldır mücadele veriyoruz. Bu binaların durumu gerçekten çok kötü. 1.5 yıldır buradaki kat maliklerinin hepsi, binaların kentsel dönüşüme girip yıkılmasına razıdır. Ancak müteahhit firmalar, verilen metrekare emsalinin düşük olmasından dolayı projeye girmek istemiyor. 37 metrekare veriliyor, bu yüzden buranın yapımı kilitleniyor. Belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. 162 hak sahibinin tam anlamıyla hakkını alması için çalışıyoruz. Bugün belediyeden geldiler, karot alınıyor ve binalar boşaltılacak. Belediyeden ricamız, buraya yeterli metrekare verilmesi" dedi.

"Durum Çok Kötü"

Sitede daire sahibi olan İbrahim Altınok, son depremde binalarda oturma ve taşınmalar olduğunu belirterek, "Binaların durumu çok kötü. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız 2-3 senedir devam ediyor. A1 ve A2 Bloklar şu an göçmüş durumda. Geçen depremde binalarda bir hareketlilik oldu, bu nedenle buradan taşınarak ayrıldım. Şu an burada ev sahibi olarak oturanlar çok az, çoğunlukla kiracı var. Binaların yapımı 1987-88 yıllarında başladı" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet