Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ülkedeki hızla yükselen yakıt fiyatlarının kontrol altına alınması için adım attı. Rus hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Novak, Rusya Enerji Bakanlığı ve Federal Rekabet Servisi'ne, benzin ve motorin fiyatlarındaki artışın kontrol altında tutulması talimatını verdi.

Açıklamada, benzin ve motorin talebinin mevsimsel etkilerle arttığı belirtilerek, özellikle yaz aylarında seyahatlerin ve tarım sektöründeki faaliyetlerin artmasıyla yakıt talebinin önemli ölçüde yükseldiği vurgulandı. Ancak, yakıt fiyatlarındaki artışın enflasyon oranının altında kaldığı ifade edildi.

Tayland’da otobüste yangın çıktı: 16 çocuk ve 3 öğretmen öldü Tayland’da otobüste yangın çıktı: 16 çocuk ve 3 öğretmen öldü

Novak'ın talimatları arasında, bölgeler arası yakıt tedarikinde aksamaların yaşanmaması için demir yolu taşımacılığına da özel bir önem verilmesi yer aldı. Başbakan Yardımcısı, yakıtın demir yoluyla zamanında ulaştırılması ve petrol şirketlerine tank filosu sağlanması konularında ilgili birimlere talimat verdi. Bu adımların, ülke genelinde yakıt arzının sürekliliğini sağlamak amacıyla atıldığı belirtildi.

Son dönemde, Rusya'daki petrol rafinerilerinin insansız hava araçlarının saldırılarına maruz kalması, yakıt fiyatlarının artmasında önemli bir etken olarak öne çıktı. Bu saldırılar, üretim kapasitesini düşürürken, özellikle tarım sektöründeki artan talep de benzin fiyatlarının yükselmesinde rol oynadı. Hükümet, artan fiyatlar nedeniyle çözüm bulmak üzere çeşitli önlemler almaya başladı, bu çerçevede zaman zaman yakıt ihracatını kısıtlamak gibi adımlar da atılabiliyor.

Kaynak: KARAR