Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uluslararası dijital yayıncı Prime Video'nun Türkiye kataloğunda yer alan "Sosis Partisi: Gıdatopya" isimli animasyona sert bir yaptırım uyguladı. RTÜK, animasyonun katalogdan çıkarılmasına ve üst sınırdan idari para cezası verilmesine karar verdi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, bu kararın kurulun haftalık olağan toplantısında alındığı belirtilerek, Prime Video platformunda yayınlanan animasyonun yoğun şikayetler üzerine gündeme alındığı ifade edildi. Açıklamada, "İnsan soyunu ortadan kaldırdıktan sonra, gıdaların kendi ütopyalarını yaratmaya giriştiği bir tanıtımla açıklanan yapımda ahlak dışı çarpık ilişkilerin resmedilmesi RTÜK üyelerinin tamamının tepkisini çekti" denildi.

RTÜK’ün kararında, animasyonun 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendindeki "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmünü ihlal ettiği belirtilerek, bu nedenle katalogdan çıkarılma ve üst sınırdan idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Kaynak: KARAR