Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayboldu. O günden bu yana kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Rojin için ailesi, arkadaşları ve güvenlik ekipleri seferber olmuş durumda. 28 Eylül'de arkadaşlarının kayıp ihbarı yapması üzerine başlatılan arama çalışmaları, aralıksız devam ediyor.

Yapılan incelemelerde, Rojin’in yurttan ayrıldıktan sonra Van Gölü Sahili'ne gittiği tespit edildi. Genç kızın sahilde çakıl taşı toplamak istediğini söylediği, bir arkadaşına ise markete gidip kahve, su ve kek alacağını belirttiği öğrenildi. Sahil bölgesinde yapılan aramalarda Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, su ve kek bulundu. Telefon incelemeye alındı, ancak henüz bir ipucu elde edilemedi.

Arama çalışmaları, Van Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, AFAD, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin koordinasyonunda son teknoloji cihazlar kullanılarak devam ediyor. Van Gölü’nde sonar cihazları, su altı görüntüleme sistemleri ve dalgıç ekiplerinin katılımıyla detaylı aramalar yapılıyor. Ayrıca, aramalar drone ile havadan da destekleniyor.

Ak Partili vekilin kardeşinden gazeteciye saldırı! Ak Partili vekilin kardeşinden gazeteciye saldırı!

Rojin’e ait olduğu düşünülen bir başörtüsünün bulunması üzerine aramalar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştırıldı. Başörtüsü, Emniyet Müdürlüğü’ne inceleme için gönderildi.

Kaynak: KARAR