Rekabet Kurulu, Alphabet Inc.'in çatısı altındaki Google'ın genel arama motoru pazarında hakim durumda olduğunu ancak bu durumu kötüye kullanmadığına karar verdi. Kurulun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Google'ın genel arama hizmetleri pazarındaki diğer internet sitelerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiaları incelendi ancak bu iddiaların kanıtlanamadığı belirtildi.

Sıla bebek olayında tutuklu 2 çocuk olay yerinde Sıla bebek olayında tutuklu 2 çocuk olay yerinde

Soruşturma, Google'ın masaüstü ve mobil arama sonuç sayfalarında sunulan çeşitli özelliklerin (örneğin videolar, kullanıcılar bunu da sordu, çeviri kutucuğu, spor ve hava durumu kutucukları gibi) diğer sitelerin arama sonuçlarında aşağıya itilmesine ve trafik kaybına yol açtığı yönündeki şikayetler üzerine başlatılmıştı. Ancak yapılan incelemenin sonucunda Google'ın bu özellikleri sunarak hakim durumunu kötüye kullanmadığına hükmedildi ve şirkete idari para cezası uygulanması gerektiği kararı verilmedi.

Dikey olarak entegre yapıdaki reklam teknolojisi tedarik zinciriyle ilgili olarak ise Google hakkında devam eden başka bir soruşturma bulunuyor. Rekabet Kurulu daha önce Google'a yönelik olarak yapılan dört soruşturma kapsamında 1,25 milyar lira para cezası vermişti.

Kaynak: HABERLER.COM