Pendik'te dün sabah saatlerinde çöp atmak için konteynere yaklaşan bir vatandaş, parçalara ayrılmış bir ceset buldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve bölge güvenlik altına alındı.

Fatih'te 7 Katlı Binada Yangın Meydana Geldi Fatih'te 7 Katlı Binada Yangın Meydana Geldi

Yapılan incelemede, cesedin kolları ve bacaklarının vücudundan ayrılmış olarak iki farklı konteynerde bulunduğu tespit edildi. Cesedin 79 yaşındaki Nihat Salih'e ait olduğu belirlendi.

Polis, Nihat Salih'in aynı mahallede oturduğunu ve 8 çocuk babası olduğunu tespit etti. Salih’in cesedinin bulunduğu bölgeye yakın bir yerde oturduğu anlaşıldıktan sonra, Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.

Salih’in kendi evinde mi yoksa başka bir yerde mi öldürüldüğünü belirlemek için güvenlik kamera kayıtları incelenmeye başlandı.

Beyaz Kova Detayı

Yapılan kamera incelemelerinde, bir kişinin beyaz bir kova ile gelip çöp konteynerine bir şeyler attığı belirlendi. Bu kişinin, beyaz kovayı daha sonra yeşillik bir alana attığı görüldü. Şüpheli olarak belirlenen B.D. adlı kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Savcılığın talimatı ile B.D.'nin gözaltına alınmasının ardından, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor. Nihat Salih’in cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü ve olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet