CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsili için verdiği talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçmesine tepki gösterdi. Balıkesir'de konuşan Özel, Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek istediğini belirtti ve Erdoğan'a şu teklifi sundu:

MHP'li Yönter ve Yalçın'dan Ayşe Ateş hakkında suç duyurusu MHP'li Yönter ve Yalçın'dan Ayşe Ateş hakkında suç duyurusu

"Simit 5 kuruştu, sen yaptın 10 lira. Belediyeler hizmet etmek istiyor ama parasal boyutu sorun oluyor. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Neden? Millet CHP'nin iyi iş yaptığını görmesin diye. Erdoğan, SGK parasıyla belediyecilik yapmış ve şimdi borçları bir seferde faiziyle kesmek istiyor. Bu, belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak için. Millet bunun hesabını ilk sandıkta soracak."

Özel, en borçlu beş belediyenin AKP'den devralındığını belirterek şunları söyledi:

"En borçlu belediyeler Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli. Kendi ödemediği parayı bizden kesmeye çalışıyor. Amaç, CHP'li belediyelerin hizmet etmesini engellemek. Milletin gönlünü alacağız ve iktidarı senin elinden alacağız. Ant içiyorum."

Özel, AKP'li belediyelerden kabul edilen borç silme uygulamalarına da değinerek şunları ekledi:

"Edirne ve Balıkesir'de AKP'li belediyeler cami ve meydanları borca karşı verip borcu sildirmişler. Madem öyle, CHP'li belediyelerdeki tüm camilerin elektrik trafolarını ve ortak kullanım alanlarını sana veriyoruz. Millete hizmet etmemize engel olma."

Sokak hayvanları sorununa da değinen Özel, çözümün katliam olmadığını ve hayvan hakları fonu kurulması gerektiğini belirtti. Erdoğan'a ise şu sözlerle seslendi:

"Erdoğan'a emekli, asgari ücretli, esnaf ağır geliyor. Küfeyi taşıyamıyorsan, ağır geliyorsa bırak. Geçim olmazsa seçim olur."

Kaynak: SÖZCÜ