İşten çıkarılmalarının ardından 27 Kasım'da başlayan ve 23 Ocak'ta İstanbul'a taşınan eylemlerini sürdüren işçiler, direnişi sonlandırma kararını Özak patronuyla diyalog yolunun kapanması ve holdingin bulunduğu Zeytinburnu ile fabrikanın bulunduğu Başakşehir'de bir hafta süreyle eylem yasağı gelmesi üzerine aldılar.

Evlilik yıldönümü çiçeğini almak isterken şehit olmuş Evlilik yıldönümü çiçeğini almak isterken şehit olmuş

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "İşçiler işe geri alınıncaya, sendika seçme özgürlükleri tanınıncaya kadar kampanyamız ve mücadelemiz sürecektir" dedi.

Özak Tekstil'in üretim yaptığı uluslararası firmalarla görüşmelere devam edeceklerini belirten Türkmen, "İşverenin işçi ve sendika düşmanı tutumu yüzünden Levi’s ve diğer markalar çekilir ve fabrika kapanırsa, işçilerin sendikal tazminatları konusunda, uluslararası düzeyde Levi’s’ı sorumlu tutmaya ve bu mağduriyetin giderilmesi için meşru, fiili, demokratik ve hukuki her yolla mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ederiz" şeklinde konuştu.

Türkmen, patron tarafından uzun bir mail ile cevap verildiğini ve bu cevabın tek dayanağının Çalışma Bakanlığı müfettişlerine yazdırılan rapor olduğunu ifade etti.

Türkmen, bu raporun, işçi ve sendika düşmanı bir patronu korumak amacıyla hazırlandığını ve Özak patronunun talimatıyla yapıldığını söyledi. Ayrıca, Çalışma Bakanlığı'nın denetiminde işten çıkarılan ve direnişte olan sendikalarının üyesi 450 işçiyle görüşülmediğini belirtti.

Özak Tekstil direnişinin Türkiye işçi sınıfı adına önemli kazanımlar getirdiğini ve işten çıkarılan işçilerin alacaklarını tam olarak aldığını vurguladı.

Kaynak: cumhuriyet