Kocaeli'de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UlaşımPark otobüsleri ve özel halk otobüslerinde kullanılan bilgilendirme ekranlarına saat 16.20'de "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" şeklinde bir mesaj gönderildi. Bu mesaj, otobüs şoförleri ve yolcular arasında paniğe neden oldu. Şoförler, araçları durdurup yolcuları indirirken, güvenlik önlemleri kapsamında polis ekipleri hızlıca harekete geçti.

24 ilde 'Siberağ-7' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı 24 ilde 'Siberağ-7' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı

Yapılan araştırmalar sonucu olayın sahte bir ihbar olduğu ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirlendi. Olayın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve ilgili firma yetkililerinin katılımıyla bir kriz masası oluşturuldu. Olayın arkasında bir siber saldırı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve konuya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bir özel halk otobüsü şoförü olan Ufuk Akyal, mesajı ilk aldıklarında büyük bir panik yaşadıklarını, sonrasında mesajın sahte olduğu anlaşılınca bir nebze rahatladıklarını ifade etti. Ancak bu tür olayların şoförler arasında tedirginlik yarattığını ve durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: SÖZCÜ