ABD'nin Cumhuriyetçi Partili senatörleri, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşerek uluslararası düzeni tanımadıklarını net bir şekilde ortaya koydu. Bu görüşmede, Netanyahu ve Amerikalı senatörler Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni tehdit etti.

Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nı hedef alarak, kendisi ve İsrail Savunma Bakanı hakkında çıkarılan tutuklama emirlerine karşı çıktı. Mahkemenin, İsrail'in askeri operasyonlarına yönelik kararlarına sert tepki gösterdi ve bunun demokrasiler için bir tehlike olduğunu savundu.

Ayrıca, Amerikalı senatörlerden Niki Haley ve Lindsay Graham da Netanyahu'ya destek vererek Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni hedef aldılar. Haley, Gazze'deki durumu "işinizin ne olduğunu biliyorsunuz" şeklinde değerlendirirken, Graham ise mahkemeyi "haydut bir örgüt" olarak niteledi ve Kongre'nin yaptırımlar uygulayarak bu duruma karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

İsrail Gazze'de bir okula daha saldırdı: 6 kişi öldü İsrail Gazze'de bir okula daha saldırdı: 6 kişi öldü

Bu açıklamalar, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarıyla ilgili uluslararası hukuk ve insan hakları ihlalleri konusundaki tartışmaları daha da alevlendirdi

Kaynak: cnn türk