İsrail'de ordunun sözcüsü Avichay Adraee'nin Gazze'deki taktiksel ateşkes önerisi büyük bir krize yol açtı. Başbakan Netanyahu, ateşkes haberlerini reddederek kesin bir tavır sergiledi ve bu durum dünya genelinde dikkat çekti. Reuters'ın bildirdiğine göre Netanyahu, altı üyeli savaş kabinesini resmen feshetti.

Netanyahu, Pazartesi günü yaptığı siyasi-güvenlik kabinesi toplantısında savaş kabinesinin artık gerekli olmadığını belirterek, Benny Gantz'ın ayrılmasıyla birlikte bu kararı aldıklarını açıkladı. Yeni bir kabine kurulmayacağını ve hassas operasyon kararlarının daha küçük bir danışma forumunda ele alınacağını vurguladı. Bu kararın, özellikle Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir gibi isimlerin kabineye katılmasını engellemeyi amaçladığı spekülasyonlarına yol açtığı belirtiliyor.

Hindistan'da ayin sırasında izdiham yaşandı: 116 ölü! Hindistan'da ayin sırasında izdiham yaşandı: 116 ölü!

Netanyahu, Pazar günkü haftalık kabine toplantısında, askeri liderliğin kabul etmediği kararlar aldığını ve bu nedenle daha sınırlı bir forumda hassas toplantılar yapacaklarını ifade etti. İsrail medyası da bu gelişmeleri detaylı bir şekilde aktardı.

Kaynak: HABERLER.COM