Nesrin Olgun Arslan: Manş Denizini Yüzerek Geçen İlk Türk Kadını

Nesrin Olgun Arslan, 1957 yılında Adana'da doğdu. Yüzme tutkusuyla genç yaşlarda tanışan Nesrin, kısa mesafe havuz yarışlarına katılarak on altı yaşına kadar 100'e yakın madalya ve kupa kazandı. Ancak o dönemde yüzme sporunun sadece yaz aylarında yapıldığı göz önüne alındığında, kış aylarında boş geçen zamanlarını değerlendirmek adına masa tenisiyle ilgilendi.Maraton yüzme sporuna ise yedi yaşında başlayan Nesrin Olgun Arslan, bu alanda da dikkat çeken başarılar elde etti.

Dört kez Mersin, iki kez Adana, birer kez de Çanakkale ve Kıbrıs maratonlarını başarıyla tamamladı. Ayrıca, tramplen atlamada 1976 yılında Türkiye şampiyonu unvanını kazandı.

Eğitim hayatını Adana'da tamamlayan Nesrin, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nden 1979 yılında mezun oldu. Beden eğitimi öğretmenliği ve ardından özel bir jimnastik salonu işletmeciliği yapan Nesrin Olgun Arslan, 1988 yılından itibaren 12 yıl boyunca Adana Çimento Sanayii'nde Spor Uzmanı olarak görev aldı.

1999 yılında emekli olan Nesrin, boş durmak istemeyerek Başkent Üniversitesi Başkent Okullarında Spor Koordinatörlüğü görevine başladı. Ayrıca, Armada Spor Kulübü'nü kurarak Adanalı kadınlara sporu sevdirmek ve yaşam boyu spor alışkanlığı kazandırmak için çaba harcadı.

Nesrin Olgun Arslan, eşi Zafer Arslan'ın Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü olduğu dönemde Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı görevini üstlenerek, 2000'den beri bu görevini başarıyla sürdürmektedir.

Evli olan Nesrin Olgun Arslan'ın 1984 doğumlu Bengü adında bir kızı ve 1986 doğumlu Şevket adında bir oğlu bulunmaktadır. Kendi alanlarında birçok ödül kazanan çocukları, Nesrin'in spor tutkusunu ailesine de taşıdığını gösteriyor.