Boston Celtics, NBA Doğu Konferansı Final serisinin dördüncü maçında Indiana Pacers'ı deplasmanda 105-102 yenerek seriyi 4-0 tamamladı ve NBA Finalleri'ne yükseldi.

Trabzonspor Bjelica ve Avcı için 2,2 milyon euro 'fesih bedeli' ödedi Trabzonspor Bjelica ve Avcı için 2,2 milyon euro 'fesih bedeli' ödedi

Indiana Pacers, serinin dördüncü maçında Boston Celtics'i Gainbridge Fieldhouse'ta ağırladı. İlk periyodu 29-27 önde kapatan Celtics, ikinci periyotta da üstünlüğünü koruyarak devreyi 58-57 önde bitirdi. Üçüncü periyotta toparlanan Pacers, bu periyodu 83-80 önde tamamladı. Ancak, son çeyrekte kontrolü ele geçiren Celtics, maçı 105-102 kazanarak seriyi 4-0 ile bitirdi ve Doğu Konferansı şampiyonu oldu. Celtics'te Jaylen Brown 29 sayı, Jayson Tatum ise 26 sayı ile öne çıktı. Pacers'ta ise Andrew Nembhard'ın 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Celtics, NBA Finalleri'nde Batı Konferansı Final serisinin galibi ile karşılaşacak. Batı Konferansı Final serisinde Dallas Mavericks, Minnesota Timberwolves karşısında 3-0 önde bulunuyor.

SERİNİN EN DEĞERLİ OYUNCUSU JAYLEN BROWN

Boston Celtics'in Indiana Pacers'ı 4-0 ile geçtiği Doğu Konferansı Final serisinin en değerli oyuncusu Jaylen Brown seçildi. Seri boyunca 29.8 sayı, 5.0 ribaund ve 3.0 asist ortalamaları yakalayan 27 yaşındaki oyuncu, kariyerinde ilk kez bu ödülü kazandı.

Kaynak: KARAR