Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporuna göre, Narin Güran'ın cesedinde amcası Salim Güran dışında başka bir kişiye ait DNA bulunmadığı belirtildi. Bu bulgu, cinayetle ilgili soruşturmanın seyrini önemli ölçüde etkileyebilecek nitelikte. Ancak, Narin’in cesedinin 19 gün boyunca suda kalması nedeniyle olası kanıtların yok olabileceği ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

Narin'in ölümüne ilişkin rapordaki ayrıntılar kahretti! Narin'in ölümüne ilişkin rapordaki ayrıntılar kahretti!

Soruşturma derinleşirken, amca Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı, 22 şüphelinin adliyedeki işlemleri devam ediyor. Şüphelilerden kuzen Birsen Güran'ın ifadesi, soruşturmanın seyrini değiştirebilecek önemli detaylar içeriyor. Birsen Güran, amca Salim Güran’ın kendilerine Narin’i 17:40’ta gördüklerini söylemeleri yönünde baskı yaptığını itiraf etti. Ayrıca, Narin’in kaybolduğu gün yalnızca bir kez eve geldiğini ve bu saatin aslında 14:00 civarında olduğunu belirtti.

Anne Yüksel Güran ise ifadesinde, amca Salim Güran ile ilişki yaşadığı iddialarını yalanladı ve Narin'in ölümünden kimin sorumlu olduğunu bilmediğini söyledi.

Kaynak: KARAR