Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlara dair güncel bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenlediği operasyonlarda Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Asos bölgelerinde 21 PKK'lı teröristin ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 1 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Polis Şeyda Yılmaz'ın ardından bu kez Ankara'da suç makineleri polislere ateş açtı Polis Şeyda Yılmaz'ın ardından bu kez Ankara'da suç makineleri polislere ateş açtı

Bakanlık, "Teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamıyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Asos bölgelerinde tespit ettiği 21 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 1 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. Her nerede olursa olsunlar, Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde olmaya devam edecek." ifadeleriyle operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Bu operasyonlar, Türkiye'nin sınır ötesi güvenliğini sağlama amacıyla terör hedeflerine karşı kararlı mücadelesini sürdürdüğünü ve terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi için operasyonların kesintisiz devam edeceğini göstermekte.

Kaynak: HABERLER.COM