Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın toplantısında, bedelli askerlik ücretiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aktürk, yapılan düzenlemeyle birlikte bedelli askerlik ücretinin memur maaş katsayısındaki artış oranına bağlandığını ve miktar konusundaki belirsizliğin giderildiğini vurguladı.

Aktürk'ün açıklamasına göre, 2024 yılı ikinci altı ayı için bedelli askerlik ücreti belirlenmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanacak olan "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi sonrasında yapılacak. Bu durum, bedelli askerlik ücretinin güncellenmesi için resmi adımların atılacağını ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirileceğini işaret ediyor.

Ayrıca, bedelli askerlik ücretinin belirlenmesinde enflasyon verilerinin de önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamları doğrultusunda memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 19,30 oranındaki zam, bedelli askerlik ücretinin 182 bin 609 TL'den 217 bin 852 TL'ye yükselmesine neden olacak.

Bolu Dağı Tüneli bu akşam açılacak Bolu Dağı Tüneli bu akşam açılacak


Kaynak: KARAR