Gazze'de ölü sayısı 41 bine ulaştı Gazze'de ölü sayısı 41 bine ulaştı

Orta Doğu'da İran ve İsrail arasındaki gerilim artarken, Mısır'dan hava yolu şirketlerine yönelik kritik bir uyarı geldi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye İran'da düzenlenen suikast ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün Beyrut'ta öldürülmesinin ardından gerilim tırmanırken, Mısır, hava yolu şirketlerine İran hava sahasından uzak durmaları talimatını verdi.

Mısır yetkilileri, Türkiye saatiyle 03.00-07.00 saatleri arasında İran hava sahasından uzak durulmasını istedi ve bu süre zarfında uçuş planlarının kabul edilmeyeceğini belirtti. Bu uyarının nedeni hakkında detay verilmezken, Ürdün de hava yolu şirketlerinden ekstra yakıt bulundurmalarını talep etti. İran ise benzer bir uyarı yaparak, "askeri tatbikatlar" nedeniyle sivil havayollarının hava sahasından uzak durması gerektiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, İsrail'in saldırılarına karşı meşru savunma haklarını kullanacaklarını belirtti ve İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) destek talep etti. Bakıri, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının devam etmesi durumunda, İran'ın buna karşılık vereceğini ve bu eylemlerin uygun zamanda gerçekleştirileceğini vurguladı.

Kaynak: HABERLER.COM