"Popun Kralı" olarak anılan Michael Jackson'ın hayatını konu alan "Michael" filmi merakla beklenirken, şarkıcının 2009'daki ölümünde geride 500 milyon dolar borç bıraktığı ortaya çıktı. People dergisinin elde ettiği mahkeme belgelerine göre, Jackson, ölümünden bir gün önce "This Is It" adlı turnesinin kıyafet provasındaydı. Şarkıcı, bu turneyle müziğe dönüş yapmayı planlıyordu ve Londra'daki O2 Arena'da 50 konser planlanmıştı. Ancak turne başlamadan önce hayatını kaybetti.

Gazze'de hastaneler 48 saat sonra elektriksiz kalacak Gazze'de hastaneler 48 saat sonra elektriksiz kalacak

Belgelere göre, Jackson'ın hazırlık sürecinde aşırı harcamalardan kaçındığı belirtilmişse de, mirasından elde edilen paranın hukuki hizmetler ve diğer masraflar için tazminat olarak kullanılması talep edilmiş. Jackson'a karşı birçok eyalette ve ülkede dava açılmış ve dosyada 65'ten fazla alacaklı olduğu belirtilmiş. Ancak çoğu dava uzlaşma ile sonuçlanmış.

Jackson, 50 yaşında Los Angeles'taki malikanesinde hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 13 Grammy ödülü kazanan ve 400 milyondan fazla albüm satışı yapan Jackson, pop müziğin en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilir.

Kaynak: KARAR