Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Bugün öğlen saatlerinden itibaren yurdun büyük bölümünde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Marmara ve Ege kıyılarında yer yer rüzgarın kuvvetlenmesi beklenirken, yurtta önemli bir sıcaklık değişimi olmayacak.

Sağanak Yağışlar Birçok Bölgeyi Etkileyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Rüzgar Yer Yer Kuvvetlenecek

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar görülecek.

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

AKOM'dan İstanbul İçin Uyarı

AKOM'dan yapılan açıklamada, öğle saatlerinden sonra İstanbul'un doğu ilçeleri olan Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Şile'de kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Kaynak: SÖZCÜ