Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Mert Hakan Yandaş, Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray'ı 1-0 yendikleri maçın ardından yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe resmi sitesinde yer alan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu maç, onurumuz, gururumuz ve camiamızın şerefi için çıktığımız bir mücadeleydi. Çünkü sezon boyunca yaşananları anlatmamız için bu galibiyeti almak zorundaydık. Bunun bilincindeydik. Maalesef maça senaryolarla başladık. 11'e 11 oynarken inanılmaz bir oyun vardı. Çok üstündük, rakibimiz kaleye gelmeden önce oyunu kontrol ediyorduk. Sonrasında rakibimiz biraz tedirginleşti. 10 kişi kaldık ve yine kaleye gelmelerine izin vermedik. Takım arkadaşlarıma tebriklerimi iletiyorum. Tiyatroya son verdik diyebilirim. Şimdi son hafta gidip tiyatroya devam edebilirler."

"ŞEREFİMİZİ KORUDUK"

"Derbiler gergin ama bir o kadar da keyifli atmosferlerdir. Ben orada gergin bir ortam olacağını biliyordum. Bunu planlamadım, ancak bana küfretmeye başladıklarında onlara tertemiz, şerefli ve onurlu armamızı gösterdim. Bu yeterli oldu. Maçtan sonra da konuşulanları tekrar edeyim. Ben ne yaptım? El hareketi mi yaptım, kötü bir söz mü söyledim? Hayır. Sadece bir Fenerbahçe arması her şeyi anlattı."

"FENERBAHÇE TARİHİNİN EN KARAKTERLİ OYUNCU GRUBUYDU"

"Biraz abartmış olabilirim ama Fenerbahçe tarihindeki en karakterli oyuncu gruplarından biri olduğunu düşünüyorum. Belki büyüklerimiz daha doğru değerlendirir ama gerçekten inanılmaz bir grup var burada. Sezon boyunca yaşadıklarımıza rağmen inanılmaz tepki verdik ve bir arada kaldık. Bu sezon bunu inanılmaz bir şekilde başardık. Herkesin birbirini desteklemesi, Türk oyuncuları kadar yabancı oyuncuların da camiayı sahiplenmesi çok önemliydi. Herkes oynadığı maçta sahaya bir şeyler katıyordu. Kimin oynadığının veya kimin oynamadığının bir önemi yoktu. Herkes elinden geleni yaptı. Bu gerçekten onur ve gurur dolu bir mücadeleydi."

Oğuzhan Özyakup futbol kariyerine veda etti Oğuzhan Özyakup futbol kariyerine veda etti

"DEPLASMAN TARAFTARI BİZE BÜYÜK DESTEK VERDİ"

"Deplasmana gelen taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sahada her zaman seslerini duydum. Hiç sessiz kalmadılar. Harika bir atmosfer yarattılar. Bize o kadar destek oldular ki sanki evimizde oynuyormuş gibi hissettik. Hatta evimizdeki maçlardan daha iyiydi. Bize verdikleri destek için teşekkür ederim. Her şeyin farkında olan bir camiamız var. Oyuncuların da bunun farkında olması çok önemliydi. Bozduğumuz ittifakların sevinciydi. Onlara da sonsuz teşekkür ederim. Kendi aralarında güzel bir atmosfer yarattılar. Onlar gelip bize destek oldular. Maçtan sonra tribünde kutlamalar yaptılar. Her şey için teşekkürler."

Kaynak: NTV SPOR