Dünya Sağlık Örgütü tarafından uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan edilen maymun çiçeği virüsü, iki yeni ülkede daha tespit edildi.

Güney Amerika'ya Sıçradı
Arjantin'de, Brezilya'nın Santos kentinden San Lorenzo Limanı'na doğru seyreden bir kargo gemisinde şüpheli bir maymun çiçeği vakası bulundu. Rosario kenti yakınlarında Parana Nehri'nde karantinaya alınan gemide, Hint uyruklu bir mürettebatın göğüs ve yüz bölgesinde cilt lezyonları görüldüğü belirtildi. Şüpheli vaka, diğer mürettebattan ayrılarak karantinaya alındı ve Arjantin Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu. Gemiye yalnızca sağlık personelinin girmesine izin verildi ve diğer mürettebattan test alındı.

5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım! 5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım!

Tayland'da MPOX Vakası
Tayland'da ise, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden seyahat eden bir yabancı uyruklu kişide MPOX virüsü tespit edildi. Yerel medya ajansı Thai Enquirer'ın haberine göre, Tayland sağlık yetkilileri henüz vaka ile ilgili ayrıntı vermedi.

Kaynak: KARAR